Jadłospis



jadlospis 3
 
PONIEDZIAŁEK - 16.09.2019 r.
 
ŚNIADANIE
  • kawa Anatol z mlekiem
  • pieczywo mieszane z masłem
  • szynka drobiowa
  • sałata lodowa
  • pomidor
II ŚNIADANIE
  • herbata  malinowa
  • płatki kukurydziane polane jogurtem owocowym /własny wyrób/
  • gruszka
OBIAD
  • kapuśniak ze słodkiej kapusty
  • makaron z kurczakiem polany sosem pieczarkowo-serowym
  • marchew do chrupania
  • kompot wiśniowy
 
Alergeny: 1,7,9


WTOREK - 17.09.2019 r.

ŚNIADANIE
  • kakao
  • bułka owsiana z masłem
  • twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką
  • ogórek świeży
II ŚNIADANIE
  • herbata owocowa
  • babeczki z owocami i bitą śmietaną
  • śliwki
OBIAD
  • zupa pomidorowa z ryżem
  • kluski ziemniaczane z okrasą i twarogiem
  • jabłko
  • herbata miętowa z miodem i cytryną
ALERGENY: 1,3,7,9


ŚRODA - 18.09.2019 r.
 
ŚNIADANIE
  • kawa  Inka  z mlekiem
  • pieczywo mieszane z masłem
  • pasta z indyka z warzywami
  • pomidor
II ŚNIADANIE
  • sok Kubuś
  • bułka maślana z miodem
  • gruszka
OBIAD
  • zupa ogórkowa
  • ziemniaki z zieleniną
  • kotlet słoneczny
  • surówka z selera i brzoskwini
  • kompot i wiśniowy
ALERGENY: 1,7,9

  
CZWARTEK- 19.09.2019 r.

ŚNIADANIE
  • owsianka z miodem i cynamonem
  • bułka wiejska z masłem
  • powidła śliwkowe
  • brzoskwinie
  • herbata z cytryną,
II ŚNIADANIE
  • herbata  żurawinowa
  • kaszka manna polana musem malinowy
OBIAD
  • zupa kalafiorowa z kluseczkami
  • kasza jęczmienna
  • karkówka pieczona
  • surówka z kapusty czerwonej i jabłka
  • napar z melisy i miodu
ALERGENY: 1,4,7,9

 
PIĄTEK - 20.09.2019 r.

ŚNIADANIE
  • kawa Anatol z mlekiem
  • pieczywo mieszane z masłem
  • pasta z pstrąga posypana koperkiem
  • pomidor
II ŚNIADANIE
  • jogurt owocowy /własny wyrób/
  • słomka ptysiowa
  • banan
OBIAD
  • barszcz ukraiński
  • pierogi leniwe z masłem i cynamonem
  • maliny
  • kompot owocowy
ALERGENY: 1,3,4,7,9

 

Uwaga: Woda mineralna dostępna dla dzieci podczas całodniowego pobytu w przedszkolu.



WYKAZ ALERGENÓW

 

Na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.

Legenda do jadłospisu:

1. GLUTEN - ZBOŻE
2. SKORUPIAKI
3. JAJA
4. RYBY
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA
7. LAKTOZA - MLEKO
8. ORZECHY, MIGDAŁY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. NASIONA SEZAMU
12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY W STĘŻENIACH POWYŻEJ 10mg/kg
13. ŁUBIAN
14. MIĘCZAKI


 

                    jadlospis 1jadlospis 1jadlospis 1jadlospis 1