Jadłospis

 
PONIEDZIAŁEK - 10.02.2020
 
ŚNIADANIE
  • kakao
  • bułka wiejska z masłem
  • serek homogenizowany waniliowy
  • banan
Alergeny: 1,6,7,11
 
II ŚNIADANIE
  • herbata żurawinowa
  • sałatka owocowa
  • chrupki kukurydziane
Alergeny: 1,7,11

OBIAD
  • krupnik
  • ziemniaki z zieleniną
  • kotlet mielony
  • marchewka z groszkiem
  • kompot truskawkowy
Alergeny: 1,3,9,10


WTOREK - 11.02.2020 r.

ŚNIADANIE
  • kawa Inka z mlekiem
  • pieczywo mieszane z masłem
  • parówka, ketchup MC Donalds
  • ogórek świeży
Alergeny: 1,7,11
II ŚNIADANIE
  • herbata malinowa
  • budyń waniliowy polana musem malinowym
  • gruszka
Alergeny: 1,7,11
OBIAD
  • zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym
  • kluski półfrancuskie
  • indyk w sosie śmietanowym
  • brokuł  glazurowany
  • kompot wiśniowy
Alergeny: 1,7,9


ŚRODA - 12.02.2020 r.
 
ŚNIADANIE
  • płatki ryżowe na mleku
  • bułka maślana z masłem
  • twarożek z bananem
  • melon żółty
  • herbata z cytryną
Alergeny: 1,3,4,7,10,11

II ŚNIADANIE
  • sok Kubuś
  • bułka z maślana z miodem
  • mus owocowy
Alergeny: 1,3,7,11
OBIAD
  • zupa z soczewicy czerwonej
  • ziemniaki z zieleniną
  • kotleciki rybne
  • surówka z kapusty kiszonej
  • herbata miętowa z cytryną i miodem
Alergeny: 1,3,7,9

  
CZWARTEK- 13.02.2020 r.

ŚNIADANIE
  • kawa Inka z mlekiem
  • bułka wiejska z masłem
  • pasta z indyka z żurawiną
  • papryka czerwona
Alergeny:1,7,11
II ŚNIADANIE
  • napar z melisy
  • mix owoców/banan, pomarańcze, kiwi/
  • wafle ryżowe z nutellą / własny wyrób/
Alergeny:1,3,7,8,11
OBIAD
  • krem pieczarkowy z grzankami
  • ziemniaki z zieleniną
  • roladki ze szpinakiem i fetą
  • surówka z pory, jabłka i marchwi
  • kompot  owocowy
Alergeny: 1,3,7,9

 
PIĄTEK - 14.02.2020 r.
 
ŚNIADANIE
 
  • kawa Inka z mlekiem
  • pieczywo mieszane z masłem
  • pasta z ryby
  • kiełki z rzodkiewki
Alergeny: 1,3,7,11
 
II ŚNIADANIE
  • herbata z dzikiej róży
  • jogurt fantazja
  • biszkopty bez cukru
  • mandarynka
Alergeny: 1,7,11
OBIAD
  • zupa cebulowa z zacierką
  • pierogi leniwe z masełkiem i cynamonem
  • banan
  • herbata miętowa
Alergeny: 1,4,7,9

 

Uwaga: Woda źródlana dostępna dla dzieci podczas całodniowego pobytu w przedszkolu.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

 



WYKAZ ALERGENÓW
Informacja w sprawie zawartych w jadłospisie substancji i produktów powodujacych alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z Rozporzadzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.

Legenda do jadłospisu:

1. Zboża zawierajace gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe,orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a takze produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyzej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne



 

                    jadlospis 1jadlospis 1jadlospis 1jadlospis 1