Jadłospis

 
PONIEDZIAŁEK - 21.09.2020
 
ŚNIADANIE
  • kawa Anatol z mlekiem
  • pieczywo mieszane z masłem
  • krakowska , sałata
  • ogórek  konserwowy
Alergeny: 1,7,10,11
 
II ŚNIADANIE
  • sok jabłkowy
  • babeczki z owocami i bitą śmietaną
Alergeny: 1,3,7,10,11

OBIAD
  • zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym
  • kasza jęczmienna na sypko
  • karkówka pieczona w osie pieczeniowym
  • buraczki z jabłkiem
  • herbata miętowa
Alergeny: 1,7,9


WTOREK- 22.09.2020

ŚNIADANIE
  • kakao
  • bułka wiejska  z masłem
  • twarożek z malinami
  • arbuz
Alergeny: 1,7,10,11
II ŚNIADANIE
  • herbata owocowa
  • serek Danio
  • chrupki kukurydziane
  • śliwki
Alergeny: 1,7,10,11
OBIAD
  • zupa  fasolowa z fasolką szparagową
  • ziemniaki z zieleniną
  • kotlet z kurczaka
  • mizeria
  • kompot owocowy
Alergeny: 1,3,7,9


ŚRODA - 23.09.2020
 
ŚNIADANIE
  • kawa Anatol z mlekiem
  • pieczywo mieszane z masłem
  • pasta z łososia  / wyrób własny/
  • pomidor malinowy
Alergeny: 1,4,7,10,11

II ŚNIADANIE
  • herbata z dzikiej róży
  • jogurt owocowy
  • herbatniki be-be
  • jabłko
Alergeny: 1,7,11
OBIAD
  • zupa krupnik
  • ziemniaki z zieleniną
  • szynka w kapuście
  • marchew do chrupania
  • sok jabłkowo- gruszkowy
Alergeny: 1,7,9

  
CZWARTEK - 24.09.2020

ŚNIADANIE
  • owsianka  na mleku
  • bułka orkiszowa z masłem
  • powidła śliwkowe
  • gruszka
Alergeny: 1,7,10,11
II ŚNIADANIE
  • herbata z cytryną
  • hod dog z ketchupem /własny wyrób/
  • ogórek świeży
Alergeny:1,3,7,11
OBIAD
  • zupa kalafiorowa
  • ziemniaki z zieleniną
  • dorsz smażony
  • surówka z pory, marchwi i jabłka
  • kompot owocowy
Alergeny: 1,4,7,9

 
PIĄTEK- 25.09.2020
 
ŚNIADANIE
  • kawa Anatol z mlekiem
  • pieczywo mieszane z masłem
  • pasta z jaj posypana szczypiorkiem
Alergeny: 1,3,7,11
 
II ŚNIADANIE
  • mleczko waniliowe
  • wafle suche z masłem małpim/własny wyrób/
  • mus owocowy
Alergeny: 1,10,11
OBIAD
  • zupa ogórkowa
  • naleśniki z jabłkiem,
  • maliny i borówki
  • napar z melisy, miodu i cytryny
Alergeny: 1,3,7,9

 

Uwaga: Woda źródlana dostępna dla dzieci podczas całodniowego pobytu w przedszkolu.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

 



WYKAZ ALERGENÓW
Informacja w sprawie zawartych w jadłospisie substancji i produktów powodujacych alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z Rozporzadzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.

Legenda do jadłospisu:

1. Zboża zawierajace gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe,orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a takze produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyzej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne



 

                    jadlospis 1jadlospis 1jadlospis 1jadlospis 1