Jadłospis


jadlospis 3
 
PONIEDZIAŁEK - 20.05.2019 r.
 
ŚNIADANIE
  • kawa Anatol z mlekiem
  • pieczywo mieszane z masłem
  • parówki, ketchup MC donalds
  • ogórek świeży
II ŚNIADANIE
  • herbata z dzikiej róży
  • ryż z jabłkiem polany jogurtem z  dodatkiem  miodu
OBIAD
  • zupa pomidorowa z zacierką
  • kasza orkiszowa
  • pieczeń rzymska
  • buraczki z jabłkiem
  • sok gruszkowy
 
Alergeny: 1,7,9


WTOREK- 21.05.2019 r.

ŚNIADANIE
  • zacierka na mleku
  • bułka wiejska z masłem
  • nutella/własny wyrób/
  • banan
  • herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
  • herbata owocowa
  • makaron muszelki polany musem owocowym
OBIAD
  • zupa jaglana z ziemniakami
  • pierogi z pieca z sosem koperkowym
  • marchew do chrupania
  • herbata miętowa z cytryną
ALERGENY: 1,3,7,9


ŚRODA - 22.05.2019 r.
 
ŚNIADANIE
  • kawa Inka z mlekiem
  • pieczywo mieszane z masłem
  • szynkowa, sałata, pomidor
II ŚNIADANIE
  • herbata malinowa
  • ptasie mleczko z owocami/własny wyrób/
  • wafle pszenno-ryżowe
OBIAD
  • zupa neapolitańska
  • ziemniaki z zieleniną
  • roladki szpinakowe w sosie pomidorowym
  • surówka z kapusty młodej
  • kompot truskawkowy
ALERGENY: 1,7,9

  
CZWARTEK - 23.05.2019 r.

ŚNIADANIE
  • kawa Anatol z mlekiem
  • pieczywo mieszane z masłem
  • serek topiony ze szczypiorkiem i rzodkiewką
II ŚNIADANIE
  • jogurt do picia/własny/
  • herbatniki be-be
  • ananas świeży
OBIAD
  • krem brokułowi -serowy z groszkiem ptys.
  • kluski ziemniaczane z okrasa i twarogiem
  • jabłko
  • napar z melisy
ALERGENY: 1,4,7,9

 
PIĄTEK- 24.05.2019 r.

ŚNIADANIE
  • kawa Inka z mlekiem
  • bułka wiejska z masłem
  • pasta z jaj z dodatkiem szczypiorku
II ŚNIADANIE
  • herbata żurawinowa
  • kaszka manna polana musem truskawkowym
OBIAD
  • zupa ogórkowa
  • ziemniaki z zieleniną
  • ryba smażona
  • surówka z  kapusty młodej
  • kompot wiśniowy
ALERGENY: 1,3,4,7,9

 

Uwaga: Woda mineralna dostępna dla dzieci podczas całodniowego pobytu w przedszkolu.



WYKAZ ALERGENÓW

 

Na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.

Legenda do jadłospisu:

1. GLUTEN - ZBOŻE
2. SKORUPIAKI
3. JAJA
4. RYBY
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA
7. LAKTOZA - MLEKO
8. ORZECHY, MIGDAŁY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. NASIONA SEZAMU
12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY W STĘŻENIACH POWYŻEJ 10mg/kg
13. ŁUBIAN
14. MIĘCZAKI


 

                    jadlospis 1jadlospis 1jadlospis 1jadlospis 1