Jadłospis

 
PONIEDZIAŁEK - 13.07.2020
 
ŚNIADANIE
  • zacierka na mleku
  • bułka wiejska z masłem
  • serek  homogenizowany waniliowy
  • banan
Alergeny: 1,7,11
 
II ŚNIADANIE
  • herbata malinowa
  • płatki kukurydziane polane jogurtem owocowym
  • truskawki
Alergeny: 1,7,11

OBIAD
  • kapuśniak z młodej kapusty
  • kasza jęczmienna
  • pieczeń rzymska
  • buraczki
  • kompot owocowy
Alergeny: 1,3,7,9


WTOREK- 14.07.2020

ŚNIADANIE
  • kawa inka z mlekiem
  • pieczywo mieszane z masłem
  • szynka drobiowa, pomidor, ogórek
Alergeny: 1,6,7,10,11
II ŚNIADANIE
  • herbata z dzikiej róży
  • budyń waniliowy
  • czereśnie
Alergeny: 1,7,11
OBIAD
  • zupa gulaszowa
  • makaron  w sosie serowo-warzywnym
  • marchew do chrupania
  • napar z melisy
Alergeny: 1,7,9


ŚRODA - 15.07.2020
 
ŚNIADANIE
  • mleko
  • bułka owsiana z masłem
  • nutella / własny wyrób/
  • jabłko
Alergeny: 1,7,11

II ŚNIADANIE
  • herbata żurawinowa
  • kisiel z tartą gruszką
  • maliny
Alergeny: 1,7,11
OBIAD
  • zupa pomidorowa z ryżem
  • kluski francuskie
  • udziec z indyka w sosie
  • surówka z pory, marchwi i jabłka
  • kompot wiśniowy
Alergeny: 1,7,9

  
CZWARTEK - 16.07.2020

ŚNIADANIE
  • kawa Inka z mlekiem
  • pieczywo mieszane z masłem
  • parówki, ketchup, ogórek
Alergeny: 1,7,11
II ŚNIADANIE
  • mleko
  • ciasto marchewkowe
  • arbuz
Alergeny:1,3,7,8,11
OBIAD
  • zupa botwinka
  • ryż z jabłkiem , cynamonem polane jogurtem naturalnym
  • sok jabłkowo -gruszkowy
Alergeny: 1,3,7,9

 
PIĄTEK- 17.07.2020
 
ŚNIADANIE
  • kawa Inka z mlekiem
  • pieczywo mieszane z masłem
  • ser żółty, pomidor malinowy
Alergeny: 1,7,11
 
II ŚNIADANIE
  • herbata owocowa
  • wafle ryżowe z nutellą / własny wyrób/
  • brzoskwinie ufo
Alergeny: 1,7,11
OBIAD
  • krem brokułwo - serowy z groszkiem ptysiowym
  • ziemniaki z zieleniną
  • kotlety z dorsza, surówka z kapusty białej
  • herbata miętowa z miodem i cytryną
Alergeny: 1,3,4,7,9

 

Uwaga: Woda źródlana dostępna dla dzieci podczas całodniowego pobytu w przedszkolu.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

 



WYKAZ ALERGENÓW
Informacja w sprawie zawartych w jadłospisie substancji i produktów powodujacych alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z Rozporzadzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.

Legenda do jadłospisu:

1. Zboża zawierajace gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe,orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a takze produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyzej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne



 

                    jadlospis 1jadlospis 1jadlospis 1jadlospis 1