„PYSZNY SERNIK”
Składniki:
- 1,20 kg sera białego
- 1,5 szkl. cukru
- 10 dkg margaryny
- 4 żółtka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- piana z białek
- 2 puszki masy kajmakowej
- orzechy włoskie, laskowe, płatki migdałowe (do posypania)
- ciastka Petit Beurre
Wykonanie:
Do zmielonego twarogu dodajemy cukier, margarynę, żółtka, mąkę ziemniaczaną i razem ucieramy.
Dodajemy pianę z białek i całość mieszamy.
Na spód blachy kładziemy ciastka i wylewamy masę serową.
Pieczemy około 1 godziny w temp. 180 C.
Na ostudzone ciasto wykładamy masę kajmakową i posypujemy bakaliami. Całość można polać polewą czekoladową.
Do zmielonego twarogu dodajemy cukier, margarynę, żółtka, mąkę ziemniaczaną i razem ucieramy.
Dodajemy pianę z białek i całość mieszamy.
Na spód blachy kładziemy ciastka i wylewamy masę serową.
Pieczemy około 1 godziny w temp. 180 C.
Na ostudzone ciasto wykładamy masę kajmakową i posypujemy bakaliami. Całość można polać polewą czekoladową.
Smacznego życzy
Sandra z mamą
Sandra z mamą