„BABKA PROSZKOWA”
Składniki:
- 4 jajka
- niecała szklanka cukru
- 1 szkl. mąki tortowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- kostka masła
- olejek migdałowy
- 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
Rozpuścić w garnku masło, pozostawić do wystygnięcia.
Na najwyższych obrotach ubić jajka z cukrem.
Do ubitych jajek z cukrem dodawać mąkę tortową i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia (przesiać przez sitko i miksować).
Dodać masło i pół olejku migdałowego.
Piec w temp. 180 C około 30 minut.
Na najwyższych obrotach ubić jajka z cukrem.
Do ubitych jajek z cukrem dodawać mąkę tortową i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia (przesiać przez sitko i miksować).
Dodać masło i pół olejku migdałowego.
Piec w temp. 180 C około 30 minut.
Smacznego życzy
Miłosz z mamą
Miłosz z mamą