„PYSZNY SERNIK”

Składniki:
  • 1,20 kg sera białego
  • 1,5 szkl. cukru
  • 10 dkg margaryny
  • 4 żółtka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • piana z białek
  • 2 puszki masy kajmakowej
  • orzechy włoskie, laskowe, płatki migdałowe (do posypania)
  • ciastka Petit Beurre
Wykonanie:
Do zmielonego twarogu dodajemy cukier, margarynę, żółtka, mąkę ziemniaczaną i razem ucieramy.
Dodajemy pianę z białek i całość mieszamy.
Na spód blachy kładziemy ciastka i wylewamy masę serową.
Pieczemy około 1 godziny w temp. 180 C.
Na ostudzone ciasto wykładamy masę kajmakową i posypujemy bakaliami. Całość można polać polewą czekoladową.
Smacznego życzy
Sandra z mamą